PSV Agenda
Download hier de
PSV-wedstrijdagenda
PSV Wedstrijdprogramma - Calendar powered by Flogs.com  
Voor deze site heeft u de Macromedia Flash plugin versie 6 (of hoger) nodig.
 

Trainingscollectie

PSV verstevigt koppositie na 3-0 zege

04 november 2010 23:00
Hutcdhinson in duel met Szakály. Hutcdhinson in duel met Szakály.
PSV zit steviger in het zadel als koploper van groep I in de UEFA Europa League na een 3-0 zege op Debreceni VSC. In het Philips Stadion tekenden Ibrahim Afellay, Jonathan Reis en invaller Stijn Wuytens voor de doelpunten. De andere wedstrijd tussen Sampdoria en Metalist eindigde in 0-0. PSV blijft koploper en komt op 10 punten.

PSV
Overwintering dichtbij
Door het resultaat in Eindhoven is Debreceni volledig uitgeschakeld in deze poule. PSV klimt naar tien punten, nummer twee is Metalist met zeven punten en Sampdoria staat derde op vijf punten. In de volgende speelronde gaat PSV op bezoek bij de Italianen. De zege van donderdagavond kwam geen moment in gevaar, PSV controleerde het grootste gedeelte van de wedstrijd en had de score zelfs nog wat hoger kunnen laten oplopen. Met tien punten is PSV nu heel dicht bij overwintering, met nog twee wedstrijden te gaan in de groepfase.

PSV
Eerste helft: Afellay, Reis
Met dezelfde elf spelers als in de laatste competitiewedstrijden - inclusief Erik Pieters, die gewoon fit was - begon PSV aan de vierde groepswedstrijd van de UEFA Europa League. Al vroeg was er gevaar van Jeremain Lens, maar zijn voorzet ging voorlangs zonder dat een PSV’er erbij kwam. Na ruim twintig minuten was het wel raak. Dzsudzsák gaf een hakje op Ibrahim Afellay en de aanvoerder haalde van zo’n twintig meter doeltreffend uit, 1-0. Ola Toivonen leek de 2-0 te maken, maar zijn schot ging op de paal. Vlak voor rust kwam die stand alsnog op het bord. Het steekpassje was van Toivonen en Jonathan Reis maakte zijn eerste Europese goal van het seizoen. Overigens was het ook voor Ibrahim Afellay zijn eerste UEFA-treffer dit jaar. In de andere wedstrijd tussen Sampdoria en Metalist staat het nog 0-0.

Orlando Engelaar wordt de pas afgsneden door Péter Szakály. Orlando Engelaar wordt de pas afgsneden door Péter Szakály.
PSV

Tweede helft: Wuytens

Met Maza in het veld voor Wilfred Bouma begon PSV aan de tweede helft, waarin de bezoekers uit Hongarije een aantal goede mogelijkheden kreeg. Andreas Isaksson verrichtte echter twee goede reddingen op een vrije trap en een afstandschot. Met Bakkal erin voor Lens en in de slotfase ook Wuytens voor Pieters speelde PSV de wedstrijd uit. De score had al eerder kunnen oplopen, maar zowel Toivonen als Dzsudzsák schoten op de paal. Kort voor tijd had Wuytens een fraaie actie en schoot hij vervolgens snoeihard binnen, 3-0. PSV zit steviger in het zadel als koploper en richt het vizier vanaf vrijdag weer op de Eredivisie, waarin het team zondag op bezoek gaat bij FC Utrecht. Die ploeg verloor vanavond in Roemenië met 3-1 van Steaua Boekarest.© PSV NV


PSV Nieuwsarchief
-
Agenda 19 december 2014


 
 
© PSV NV 2014 Auteursrecht voorbehouden | Privacyverklaring | Privacy & Cookies