PSV Agenda
Download hier de
PSV-wedstrijdagenda
PSV Wedstrijdprogramma - Calendar powered by Flogs.com  
Voor deze site heeft u de Macromedia Flash plugin versie 6 (of hoger) nodig.
 

Trainingscollectie

PSV verliest ook van Feyenoord: 0-2

13 april 2014 18:20
In de strijd om Europees voetbal is PSV er niet in geslaagd van Feyenoord te winnen. In het Philips Stadion werd 0-2 voor de club uit Rotterdam. De openingsfase van de wedstrijd was nog voor het team van Ernest Faber, maar na de 0-1 van Joris Mathijsen kantelde het duel behoorlijk. Een kwartier voor tijd zorgde Daryl Janmaat voor de 0-2 en de beslissing.

Jetro Willems moest voor rust al vervangen worden met een blessiue. Jetro Willems moest voor rust al vervangen worden met een blessiue.
PSV

0-1 uit een vrije trap, blessure Willems

Met Wijnaldum voor het eerst sinds zijn rugblessure weer in de basisopstelling en Hendrix op de plek van de geschorste Rekik, startte PSV sterk tegen Feyenoord. Door vroeg druk te zetten eiste de ploeg de bal op en werd het voor het eerst gevaarlijk via Depay. De buitenspeler sneed van rechts naar binnen, omspeelde zijn man, maar zag zijn schot over het doel van keeper Mulder suizen. Gesterkt door dit eerste gevaar hield PSV het kwartier daarna het overwicht. De tweede echte mogelijkheid van de wedstrijd was desondanks aan de overzijde voor Pellè. De Italiaan kreeg in de kluts de bal voor zijn voeten, maar zijn poging kon Zoet niet verrassen. Diezelfde Zoet maakte niet veel later met een sliding op Schaken bovendien het tweede Rotterdamse gevaar onschadelijk. Vanaf dat moment leek Feyenoord het initiatief over te nemen. PSV kwam er steeds moeilijker uit en in de 29e minuut kwamen de Rotterdammers via een kopbal van Mathijsen op voorsprong: 0-1. Tien minuten later moest de ploeg van Faber een tweede teleurstelling slikken. Bij een vrij onschuldig duel aan de zijlijn leek Willems zijn knie te verdraaien waardoor hij zich moest laten vervangen door Brenet. Pellè liet het vervolgens tot tweemaal toe na de score nog voor rust te verhogen.

Bryan Ruiz in duel met Feyenoord-verdediger Kongolo. Bryan Ruiz in duel met Feyenoord-verdediger Kongolo.
PSV

PSV mist geluk, Janmaat maakt Feyenoords tweede

Ook in de eerste vijftien minuten na rust kwam PSV maar moeilijk in zijn spel. Feyenoord haalde het tempo uit de wedstrijd en hield de rijen zodanig gesloten dat PSV er niet doorheen kwam. Het eerste serieuze gevaar na rust kwam na een kleine zestig minuten via Depay, die een handig versierde vrije trap door Locadia hard op de handen van Mulder schoot. Het sterkte PSV enigszins, maar even later bleek dat het PSV ook aan geluk ontbrak. In het zestienmetergebied leek Locadia namelijk neergehaald te worden door Martins Indi. Arbiter Kuipers zag er echter geen strafschop in en gaf vervolgens een hoekschop die geen gevaar opleverde. Het antwoord van Feyenoord volgde na een dik uur via De Vrij. De mee naar voren gekomen verdediger kwam op aangeven van Pellè oog in oog te staan met Zoet, maar de PSV-goalie tikte de bal met een knappe reflex uit zijn doel. In de 76e minuut was Zoet echter kansloos op een knap afstandsschot van Janmaat, die daarmee de wedstrijd in het voordeel van de Rotterdammers besliste. Ook een eretreffer zat er niet meer in. Door de nederlaag is de kans op voorronde Champions League definitief verkeken. Met nog twee duels voor de boeg heeft Feyenoord nu tien punten meer dan PSV, dat vijfde blijft. Nummer vier Vitesse heeft één puntje meer dan het team van Faber.© PSV NV


PSV Nieuwsarchief
-
Agenda 22 december 2014


 
 
© PSV NV 2014 Auteursrecht voorbehouden | Privacyverklaring | Privacy & Cookies