PSV Agenda
Download hier de
PSV-wedstrijdagenda
PSV Wedstrijdprogramma - Calendar powered by Flogs.com  
Voor deze site heeft u de Macromedia Flash plugin versie 6 (of hoger) nodig.
 

Trainingscollectie

PSV pakt winst tegen FC Utrecht: 2-1

03 februari 2010 22:00
PSV heeft woensdag in het Philips Stadion met 2-1 gewonnen van FC Utrecht (doelpunten Ola Toivonen en invaller Orlando Engelaar) en blijft daarmee koploper van de Eredivisie. FC Utrecht kon lange tijd stand houden, maar speelde de wedstrijd uiteindelijk niet uit met tien man na de tweede gele kaart voor verdediger Keller. Lees hier het wedstrijdverslag.

Dzsudzsák was de aangever en Toivonen rondde af: 1-0. Dzsudzsák was de aangever en Toivonen rondde af: 1-0.
PSV

Elfde competitiedoelpunt Toivonen

Met Simons in de basis en Engelaar nog op de bank begon PSV aan de tweede wedstrijd van de week, tegen het FC Utrecht dat eerder dit seizoen nog zo sterk speelde in de eerste ontmoeting. PSV startte sterk met al na een paar minuten een kopkans voor Toivonen, die in de spits de voorkeur kreeg boven Koevermans. De tweede poging van PSV was wel raak. Dzsudzsák gaf voor en Toivonen schoot fraai binnen, 1-0 en het elfde competitiedoelpunt van de Zweed. PSV bleef controleren en zocht naar een opening, die door Afellay bijna werd gevonden via een afstandsschot. Naarmate de helft vorderde werd PSV echter slordiger en ook verdween de druk op het Utrechtse doel. De gasten kwamen een aantal keer goed naar voren en daaruit viel kort voor rust de gelijkmaker. Keller kopte een vrije trap van Asare van binnen, 1-1.

PSV

Eerste doelpunt Engelaar

PSV kwam na de rust sterk uit de kleedkamer met gevaar via Manolev en Lazovic, maar de afronding liet nog op zich wachten. Met Engelaar erin voor Simons deed PSV wel snel zaken. Drie minuten in het veld rondde de middenvelder een een-tweetje met Bakkal mooi af, 2-1 en zijn eerste doelpunt in PSV-dienst. Utrecht werd nog eenmaal gevaarlijk met opnieuw een kopbal van Keller, maar dezelfde speler eiste daarna een rol op in negatieve zin. Hij kreeg zijn tweede geel na inspringen op Isaksson en kon vertrekken. Ook Manolev zag geel en dat betekent dat hij de wedstrijd tegen ADO Den Haag geschorst is. Kort voor tijd was het de Bulgaar die bij een counter doorbrak en op volle snelheid werd geraakt door doelman Vorm, maar arbiter Van Hulten zag er niets in. Tegen de tien man van FC Utrecht kon PSV de wedstrijd echter uitspelen en daarmee drie punten bijschrijven op de ranglijst. Komende zaterdag is alweer de volgende klus, als ADO naar Eindhoven komt. De Hagenaars verloren woensdagavond met 2-0 van FC Groningen.

Orlando Engelaar bejubeld door zijn medespelers na de 2-1. Orlando Engelaar bejubeld door zijn medespelers na de 2-1.


© PSV NV


PSV Nieuwsarchief
-
Agenda 19 december 2014


 
 
© PSV NV 2014 Auteursrecht voorbehouden | Privacyverklaring | Privacy & Cookies