PSV Agenda
Download hier de
PSV-wedstrijdagenda
PSV Wedstrijdprogramma - Calendar powered by Flogs.com  
Voor deze site heeft u de Macromedia Flash plugin versie 6 (of hoger) nodig.
 

Trainingscollectie

Overwinning PSV op KRC Genk: 0-2

15 juli 2012 17:45
PSV heeft zondag de oefenwedstrijd tegen KRC Genk met 0-2 gewonnen. In België tekenden Marcelo en Dries Mertens voor de doelpunten, verdeeld over beide helften. Bij PSV keerden de EK-gangers terug, onder wie Mark van Bommel. Hoofdcoach Dick Advocaat liet hen één helft spelen. PSV begint nu aan de derde week van de voorbereiding.

Genk-trainer Mario Been in gesprek met hoofdcoach Dick Advocaat. Genk-trainer Mario Been in gesprek met hoofdcoach Dick Advocaat.
PSV

Eerste helft: doelpunt Marcelo

Hoofdcoach Dick Advocaat startte in de Cristal Arena met de afgelopen week teruggekeerde EK-gangers in de basis. Mark van Bommel maakte daarmee zijn officieuze rentree voor PSV en droeg ook direct de aanvoerdersband. Ook Strootman, Willems, Bouma en Tyton stonden in de basis tegen Genk, dat vorig seizoen als derde eindigde in de Belgische competitie. Na een kopkans voor Matavz en een schot van Strootman dat via keeper Grzegorz op de paal ging, kwam PSV na een half uur spelen op voorsprong. Marcelo maakte 0-1 uit een hoekschop. Twee minuten later moest Mario Been een keeperswissel doorvoeren toen Grzegorz niet verder kon en Köteles erin kwam. Genk werd voor rust eenmaal gevaarlijk, een mogelijkheid voor aanvaller Benteke.

Kevin Strootman keerde terug in de basis bij PSV. Kevin Strootman keerde terug in de basis bij PSV.
PSV

Tweede helft: zeven wissels

Na rust bracht Advocaat zeven wissels in het veld en konden de EK-gangers daarmee naar de kleedkamer. Hij bracht onder meer Zanka en jongeling Van Ooijen erin en binnen het kwartier stond PSV op 0-2. Dries Mertens schoot een vrije trap fraai binnen. PSV was heer en meester over de thuisploeg en kwam nagenoeg geen enkele keer in gevaar. Een kwartier voor tijd kwam Locadia erin voor Lens en vielen er in de slotfase weinig kansen meer te noteren, al was het nog steeds PSV dat de wedstrijd bepaalde. Maandag heeft de PSV-selectie een rustdag, de eerstvolgende training is dinsdag om 10.30 uur.

Georginio Wijnaldum probeert een sliding te ontwijken in de Cristal Arena. Georginio Wijnaldum probeert een sliding te ontwijken in de Cristal Arena.
PSV

Wedstrijdstatistieken

PSV eerste helft: Tyton, Bouma, Marcelo, Van Bommel, Strootman, Matavz, Wijnaldum, Lens, Hutchinson, Mertens, Willems.
PSV tweede helft: Waterman, Manolev, Zanka, Derijck, Hutchinson, Van Ooijen, Ritzmaier, Wijnaldum, Depay, Lens (75. Locadia), Mertens.

Doelpunten: (31) Marcelo 0-1, (58) Mertens 0-2

Gele kaarten: Ngcongca, Limbombe (Genk)

Eerstvolgende oefenwedstrijd: woensdag 18/7, FC Eindhoven-PSV (19.00 uur)

Mark van Bommel maakte zijn officieuze rentree in het tenue van PSV. Mark van Bommel maakte zijn officieuze rentree in het tenue van PSV.
Van Bommel deed dat in België als aanvoerder. Van Bommel deed dat in België als aanvoerder.


© PSV NV


PSV Nieuwsarchief
-
Agenda 23 december 2014


 
 
© PSV NV 2014 Auteursrecht voorbehouden | Privacyverklaring | Privacy & Cookies