PSV Agenda
Download hier de
PSV-wedstrijdagenda
PSV Wedstrijdprogramma - Calendar powered by Flogs.com  
Voor deze site heeft u de Macromedia Flash plugin versie 6 (of hoger) nodig.
 

Trainingscollectie

Oranje verslaat Slowakije: 2-0

31 mei 2012 09:00
Na de nederlagen tegen Bayern München (3-2) en Bulgarije (1-2) heeft het Nederlands elftal in Rotterdam van Slowakije gewonnen. In De Kuip werd het 2-0 door doelpunten van Ibrahim Afellay en Rafael van der Vaart. De treffer van Afellay was een van richting veranderde voorzet van de speler van Barcelona.

Bouma wordt opgelapt nadat hij in botsing kwam met Heitinga. Bouma wordt opgelapt nadat hij in botsing kwam met Heitinga.
PSV

Afellay uitblinker

Het Nederlands elftal begon met Wilfred Bouma in de basis. De verdediger van PSV kwam al vroeg in de wedstrijd in botsing met John Heitinga. Bouma probeerde de bal weg te koppen en zag daarbij Heitinga - die van links kwam - over het hoofd. Bouma kon uiteindelijk wel verder, maar zou in de rust alsnog gewisseld worden. Smaakmaker in de eerste helft was Ibrahim Afellay, die ook verantwoordelijk was voor de openingstreffer in de achtste minuut. De voorzet van de voormalige PSV’er ging er via een Slowaak in: 1-0. Oranje kon daarna niet echt doordrukken en kreeg met Robin van Persie in de spits ook nauwelijks kansen. Ook Arjen Robben, die constant bewaakt werd door twee spelers, lukte het niet zijn stempel op de wedstrijd te drukken.

Deze van richting veranderde voorzet verdwijnt in het doel: 1-0. Deze van richting veranderde voorzet verdwijnt in het doel: 1-0.
PSV

Doelpunt Van der Vaart

Het duel kabbelde voort en ook na rust viel er weinig te genieten op enkele bevliegingen van Afellay na. Door een treffer van invaller Rafael van der Vaart, die de geblesseerde Wesley Sneijder verving, werd het nog wel 2-0. Kevin Strootman stond in de slotfase nog klaar om in te vallen, maar was geen speeltijd meer gegund. Komende zaterdag speelt het Nederlands elftal in Amsterdam de laatste vriendschappelijke wedstrijd in aanloop naar Euro 2012. In de zogenaamde ‘uitzwaaiwedstrijd’ is Noord-Ierland de tegenstander. De eerste groepswedstrijd op het EK speelt Oranje op zaterdag 9 juni tegen Denemarken (18.00 uur). Daarna stuit de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk op woensdag 13 juli op Duitsland (20.45 uur) en op zondag 17 juli is Portugal (20.45 uur) de derde tegenstander.

Ibrahim Afellay wordt bejubeld door Mark van Bommel. Ibrahim Afellay wordt bejubeld door Mark van Bommel.


© PSV NV


PSV Nieuwsarchief
-
Agenda 18 december 2014


 
 
© PSV NV 2014 Auteursrecht voorbehouden | Privacyverklaring | Privacy & Cookies