PSV Agenda
Download hier de
PSV-wedstrijdagenda
PSV Wedstrijdprogramma - Calendar powered by Flogs.com  
Voor deze site heeft u de Macromedia Flash plugin versie 6 (of hoger) nodig.
 

Trainingscollectie

Oranje opnieuw onderuit; nog een kleine kans

13 juni 2012 22:45
Jetro Willems in duel met Boateng. Jetro Willems in duel met Boateng.
Het Nederlands elftal speelde lange tijd een bijrol in de wedstrijd tegen Duitsland en de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk mocht blij zijn dat het bij rust slechts 0-2 was. In de 73e minuut bracht Van Persie Oranje weer terug in de wedstrijd, maar een tweede nederlaag kon niet voorkomen worden.

PSV
Doelpunt Van Persie
Met Jetro Willems en Mark van Bommel in de basis begon Oranje aan het belangrijke duel, waar Joris Mathijsen weer teruggekeerd was van zijn hamstringblessure. Willems had het de eerste helft moeilijk tegen tegenstanders als Müller en Özil, maar aan de tegentreffers kon de PSV’er niet veel doen. Gomez was verantwoordelijk voor beide Duitse treffers. Nederland kreeg ook mogelijkheden, maar het vizier bij Robin van Persie en Arjen Robben stond andermaal niet op scherp. In de rust bracht Van Marwijk twee wijzigingen aan, Mark van Bommel en Ibrahim Afellay bleven achter in de kleedkamer en werden vervangen door Klaas Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart. Aan het spelbeeld veranderde niet veel, Oranje mocht blij zijn dat de Duitsers slordig omgingen met de mogelijkheden die het kreeg. Uit het niets gloorde er toch weer wat hoop nadat Neuer een afstandschot van Van Persie verkeerd inschatte en binnen zag gaan: 1-2. Nog voldoende tijd op de klok, maar dat leverde niet de zo gewenste gelijkmaker op. Duitsland speelde het duel eenvoudig uit, Willems kreeg in de slotfase nog een gele kaart. Hoewel het Nederlands elftal met nul punten troosteloos onderaan staat in Groep B, is er nog minimale kans de kwartfinales te bereiken. Duitsland moet dan de laatste groepswedstrijd winnen van Denemarken en Oranje zelf met twee doelpunten verschil van Portugal winnen.

Het doelpunt van Robin van Persie bleek niet voldoende voor een ommekeer. Het doelpunt van Robin van Persie bleek niet voldoende voor een ommekeer.


© PSV NV


PSV Nieuwsarchief
-
Agenda 18 december 2014


 
 
© PSV NV 2014 Auteursrecht voorbehouden | Privacyverklaring | Privacy & Cookies