PSV Agenda
Download hier de
PSV-wedstrijdagenda
PSV Wedstrijdprogramma - Calendar powered by Flogs.com  
Voor deze site heeft u de Macromedia Flash plugin versie 6 (of hoger) nodig.
 

Trainingscollectie

Luc van Agt manager InnoSportLab Papendal

26 maart 2012 15:20
Inspanningsfysioloog Luc van Agt gaat na dit seizoen aan de slag als manager InnoSportLab Papendal, na een dienstverband van 23 jaar bij PSV. Van Agt (56), voorheen ook werkzaam voor het Nederlands elftal en al sinds 1989 op De Herdgang, treedt in dienst bij InnoSportNL, opgericht door TNO en NOC * NSF. “Een schitterende uitdaging”, aldus Van Agt.

Luc van Agt hier in gesprek met Ibrahim Afellay bij het Nederlands elftal. Luc van Agt hier in gesprek met Ibrahim Afellay bij het Nederlands elftal.
PSV

Sinds 1989 werkzaam bij PSV

De Veldhovenaar zegt er direct achteraan dat het een alles behalve makkelijke keuze was om PSV aan te kondigen de club per 1 juni aanstaande te verlaten. Vanaf 1989 werkte hij deels voor PSV en deels voor het St. Annaziekenhuis in Geldrop, sinds 1999 is hij fulltime in dienst. Zijn nieuwe werkgever is InnoSportNL, opgericht door TNO en sportkoepel NOC*NSF. In het Nationaal topsportcentrum Papendal - één van de vier centra voor topsport en onderwijs in Nederland - wordt hij manager van het dit jaar op te starten InnoSportLab. Dat richt zich op de (top)sporten die op Papendal trainen en in het bijzonder op de thema’s voeding, fysiologie en prestatiemonitoring. Het lab is een gezamenlijk initiatief van InnoSportNL en NOC*NSF.

PSV

Van Agt: “Schitterende uitdaging”

Met Van Agt raakt PSV na het seizoen een zeer ervaren lid van de staf kwijt, wiens werkveld de absolute top is. Van Agt werd als inspanningsfysioloog door de KNVB ingehuurd tijdens WK’s van 1998, 2006 en 2010 en voor het EK 2008. Van Agt, van 25 december 1955, spreekt van een ‘schitterende uitdaging’. “Een mooie kans voor mij om deze stap te maken. De combinatie van topsporters, coaches, wetenschap en fysiologie maken dit voor mij een bijzondere mogelijkheid. Na 23 jaar PSV zal het wennen worden, maar ik kan mijn tijd ook beter indelen als die niet meer is gekoppeld aan de agenda van het eerste elftal. Het was niet makkelijk om mede te delen, maar ik ga honderd procent voor het InnoSportLab in Papendal. Ik kijk uit naar de sportieve uitdaging die daar ligt.”

PSV

Brands: “Vakman met een PSV-hart”

Technisch manager Marcel Brands noemt het erg jammer dat Van Agt de club gaat verlaten. “Hij is een vakman met een PSV-hart. Daarbij is Luc een heel prettig mens om mee samen te werken. Jammer dat hij PSV gaat verlaten, maar voor hem is dit een mooie kans. Hij zal ook een regelmatiger werkweek gaan hebben, na zoveel jaar in de voetballerij. PSV zal snel proberen een opvolger te benoemen en gaat natuurlijk op gepaste wijze afscheid nemen van een uitstekende medewerker die bijna 25 jaar in dienst is in Eindhoven”, aldus Brands.© PSV NV


PSV Nieuwsarchief
-
Agenda 20 december 2014


 
 
© PSV NV 2014 Auteursrecht voorbehouden | Privacyverklaring | Privacy & Cookies