PSV Agenda
Download hier de
PSV-wedstrijdagenda
PSV Wedstrijdprogramma - Calendar powered by Flogs.com  
Voor deze site heeft u de Macromedia Flash plugin versie 6 (of hoger) nodig.
 

Trainingscollectie

Jeugdtrainers naar Afrika voor WorldCoaches

03 juni 2012 13:45
Colin Williamson (trainer D3) en Bastiaan Riemersma (trainer D2) gaan van 2 tot en met 15 juni naar Emfuleni (Zuid-Afrika) om daar het project WorldCoaches te begeleiden. Zij dragen daar, namens PSV, gemeente Eindhoven en de KNVB, zorg aan de maatschappelijke ontwikkeling van de jeugd, door hun coaches op te leiden tot een WorldCoach.

Jeugdtrainers van PSV zijn naar Zuid-Afrika vertrokken voor WorldCoaches. Jeugdtrainers van PSV zijn naar Zuid-Afrika vertrokken voor WorldCoaches.

Samenwerking met de KNVB

De KNVB is in 2009 gestart met het project WorldCoaches en sinds twee jaar werkt PSV nauw samen met de bond. Twee keer per jaar vertrekken jeugdtrainers van PSV naar Zuid-Afrika om daar coaches op te leiden tot WorldCoach. Een WorldCoach is een rolmodel voor de jeugd, iemand die zijn kennis over brengt en het verschil kan maken in zijn omgeving. Een WorldCoach is namelijk niet alleen een kundige voetbalcoach, maar fungeert ook als een life-skills docent buiten het veld. Dit houdt in dat ze in hun omgeving voorlichting kunnen geven over onderwerpen als HIV/aids, normen en waarden, criminaliteit en gezondheid. In de toekomst zullen deze getrainde coaches de jeugd dan ook opleiden tot nieuwe coaches.

PSV

'Voldoening om structureel iets te doen'

Colin Williamson en Bastiaan Riemersma vertrekken dit jaar voor de tweede keer naar Zuid-Afrika om in de townships trainingen te geven. Riemersma: “Het geeft zoveel voldoening om structureel iets te kunnen doen voor deze mensen. Je ziet dat zowel de coaches als de kinderen er enorm van genieten.” Williamson vult aan; “Als PSV zijnde willen we ons breder inzetten dan alleen het trainen van mensen. Daarom besteden we naast de voetbaltrainingen ook aandacht aan maatschappelijke onderwerpen. Zo proberen we verschillende taboes als HIV/aids toch bespreekbaar te maken.”

PSV

Gemeente Eindhoven en gemeente Emfuleni

De gemeente Eindhoven heeft sinds 1999 een officiële stedenband met de gemeente Emfuleni in Zuid-Afrika, waarin kennisoverdracht centraal staat. Momenteel worden er diverse projecten geïmplementeerd op het gebied van HIV/Aids-preventie, afvalmanagement, economische ontwikkeling, veiligheid en sport. Binnen de verschillende projecten wordt samengewerkt met zowel overheidsinstanties als lokale, niet-gouvernementele organisatie.© PSV NV


PSV Nieuwsarchief
-
Agenda 18 december 2014


 
 
© PSV NV 2014 Auteursrecht voorbehouden | Privacyverklaring | Privacy & Cookies