PSV Agenda
Download hier de
PSV-wedstrijdagenda
PSV Wedstrijdprogramma - Calendar powered by Flogs.com  
Voor deze site heeft u de Macromedia Flash plugin versie 6 (of hoger) nodig.
 

Trainingscollectie

Jan Vennegoor of Hesselink: “Ik koester alle herinneringen”

15 mei 2012 20:30
Jan Vennegoor of Hesselink. Jan Vennegoor of Hesselink.
Jan Vennegoor of Hesselink (33) is er trots op dat hij bij PSV heeft mogen afsluiten als voetballer. “Ik zal alle mooie herinneringen koesteren”, zegt hij. Via zijn zaakwaarnemer werd officieel bekend dat ‘Lange Jan’ zijn carrière gaat beëindigen. Een besluit waar hij vrede mee heeft, laat Vennegoor of Hesselink weten in een reactie op dat bericht.

PSV
19 keer in Oranje
Zestien jaar lang was Vennegoor of Hesselink betaald voetballer van achtereenvolgens FC Twente, PSV, Celtic, Hull City, Rapid Wien en opnieuw PSV. “Ik ben er de afgelopen maanden naar toe gegroeid'', zegt de spits, die negentien keer uitkwam voor het Nederlands elftal, waaronder op het WK in 2006 en EK in 2008. “Het gevoel speelde al langer. Begin je er ineens thuis over te praten, met je vrouw. Maar ook met de familie, met je vrienden. Eigenlijk is het proces om te stoppen dan al onafwendbaar. Alleen heb je het zelf nog niet door. Ik had geen moeite met het feit dat ik weinig aan spelen toekwam. Ik wist waar ik aan begon toen ik tekende. Zo was het afgesproken met PSV. Wat dat betreft kan ik de club alleen maar dankbaar zijn. Bij PSV vond ik dit jaar het plezier weer terug in het voetbal, de trainingen en alles er omheen. Dat was ik het jaar daarvoor toch enigszins kwijtgeraakt, bij Rapid Wien.”

PSV

5 titels, 4 bekers

Vennegoor of Hesselink vervolgt: “Ik ben realistisch genoeg om alle overwegingen en antwoorden op mijn eigen vragen nuchter op een rij te zetten. De conclusie was dat het mooi is geweest zo. Ik heb er geen moeite mee. Ik heb vrede met mijn beslissing”, aldus Vennegoor of Hesselink, die eerder van 2001 tot 2006 uitkwam voor PSV. Hij behaalde landskampioenschappen in 2003, 2005 en 2006 en won in 2005 de KNVB beker. Met Celtic werd Vennegoor of Hesselink (in een beslissende rol) kampioen van Schotland in 2007 en 2008 en won hij de beker in 2007. Die won hij ook met FC Twente in 2001 en met PSV opnieuw in 2012. Afgelopen seizoen scoorde hij in de rol als invaller twee doelpunten voor PSV, waaronder de winnende tegen N.E.C. in de slotfase van die wedstrijd. De KNVB beker, in april dit jaar, betekende de laatste prijs van zijn indrukwekkende loopbaan als prof in vier verschillende landen.

PSV

“Trots dat ik bij PSV heb mogen afsluiten”

“Ik ben er trots op dat ik bij PSV heb mogen afsluiten als voetballer. Ik zal alle mooie herinneringen koesteren”, aldus Vennegoor of Hesselink, die met PSV ook tot de halve finale van de Champions League kwam in het seizoen 2004-2005; aan de zijde van onder meer Phillip Cocu en Mark van Bommel. PSV.nl bedankt Jan Vennegoor of Hesselink voor alle mooie jaren en wenst hem en zijn gezin alle goeds en geluk in de toekomst.© PSV NV


PSV Nieuwsarchief
-
Agenda 18 december 2014


 
 
© PSV NV 2014 Auteursrecht voorbehouden | Privacyverklaring | Privacy & Cookies