PSV Agenda
Download hier de
PSV-wedstrijdagenda
PSV Wedstrijdprogramma - Calendar powered by Flogs.com  
Voor deze site heeft u de Macromedia Flash plugin versie 6 (of hoger) nodig.
 

Trainingscollectie

Haibin Zhou terug naar zijn geboorteland

28 december 2009 15:45
Reimond Manco en Stef Nijland zijn niet de enige twee spelers die zich op maandag 4 januari 2010 niet melden op De Herdgang in Eindhoven. Ook de laatste dagen van Haibin Zhou bij PSV zitten er op. Begin oktober maakte PSV bekend de eenzijdige optie tot verlenging in het contract van de Chinees niet te lichten.

Op 10 februari van dit jaar werd Haibin Zhou gepresenteerd aan de media. Op 10 februari van dit jaar werd Haibin Zhou gepresenteerd aan de media.
PSV

‘Concurrentie te groot’

Iets minder dan een jaar gelden, op 7 februari 2009, maakte PSV bekend dat het voor de tweede keer in de clubhistorie een Chinese-speler had aangetrokken. De eerste was Xiang Sun, die niet alleen de eerste Chinees in dienst van PSV was, hij was ook nog eens de eerste Chinees die ooit zijn opwachting maakte in de UEFA Champions League. Zover kwam het voor Haibin Zhou niet, alhoewel hij wel de geschiedenisboeken in gaat als de eerste Chinese doelpuntenmaker voor PSV in het eerste elftal. Dat gebeurde op Sportpark De Beemd in Mierlo- Hout in de voorbereiding op het huidige seizoen. Een basisplaats of invalbeurt was hem echter in een officiële wedstrijd niet gegund, zijn wedstrijden speelde hij voor Jong PSV. Op 7 oktober van dit jaar maakte PSV bekend de optie voor nog eens 2,5 jaar niet te lichten. “Hij is een goede speler met een heel goede mentaliteit, maar de concurrentie op zijn positie is te groot”, liet hoofdcoach Fred Rutten in een reactie weten. Haibin Zhou is inmiddels teruggekeerd naar zijn geboorteland, PSV wenst hem veel succes toe in zijn verdere carrière.

Zhou bij PSV
7 februari PSV maakt transfer Haibin Zhou bekend
9 februari Zhou traint voor het eerst mee met de selectie
10 februari De Chinees wordt officieel gepresenteerd aan de media
16 februari Debuut in Jong PSV in een uitduel met Jong sc Heerenveen (5-3)
18 februari AH komt mogelijk met een extra voetbalplaatje van Zhou
24 februari Niet Zhou, maar een andere PSV’er (Toivonen) krijgt een voetbalplaatje
30 juni Hij is de eerste Chinees die in het eerste elftal van PSV scoort
7 oktober PSV maakt bekend het contract niet te verlengen


© PSV NV


PSV Nieuwsarchief
-
Agenda 19 december 2014


 
 
© PSV NV 2014 Auteursrecht voorbehouden | Privacyverklaring | Privacy & Cookies