PSV Agenda
Download hier de
PSV-wedstrijdagenda
PSV Wedstrijdprogramma - Calendar powered by Flogs.com  
Voor deze site heeft u de Macromedia Flash plugin versie 6 (of hoger) nodig.
 

Trainingscollectie

Feiten en weetjes over RKC Waalwijk - PSV

11 augustus 2012 10:00
PSV en RKC Waalwijk stonden één keer eerder in het openingsweekend van de competitie tegenover elkaar. Op 20 augustus 1997 won PSV in het Philips Stadion met 5-1. Gilles de Bilde, Vampeta, Arnold Bruggink, Phillip Cocu en Tomasz Iwan scoorden dat duel voor PSV. Dick Advocaat zat ook toen als coach op de bank van PSV.

Vorig seizoen verspeelde PSV drie kostbare punten in Waalwijk. Vorig seizoen verspeelde PSV drie kostbare punten in Waalwijk.
PSV

Veertien keer winst PSV

De wedstrijd RKC Waalwijk - PSV stond 21 keer eerder op het programma. Veertien van die 21 ontmoetingen wist PSV te winnen, vijf keer eindigde het duel onbeslist en twee keer won RKC. Het doelsaldo is met 55 tegen 21 doelpunten ruim in het voordeel van PSV. Precies vier maanden geleden stonden beide ploegen voor het laatst tegenover elkaar. In Waalwijk verloor PSV met 2-1. Sander Duits en Mitchell Schet brachten de thuisploeg op voorsprong. Jan Vennegoor of Hesselink zette vier minuten voor tijd de eindstand op het scorebord. PSV scoorde minimaal één keer in de laatste 20 uitwedstrijden tegen RKC. De enige keer dat PSV niet wist te scoren, was tijdens de allereerste ontmoeting op 30 april 1989 toen het eindigde zoals het begon.

Ondanks deze treffer van Dries Mertens verloor PSV in Alkmaar. Ondanks deze treffer van Dries Mertens verloor PSV in Alkmaar.
PSV

Vorig seizoen valste start in Alkmaar

PSV opende het seizoen 35 keer eerder ‘op vreemde bodem’. Van die 35 wedstrijden werden er 19 gewonnen en kwam PSV in tien wedstrijden niet verder dan een gelijkspel. Van de laatste 32 ‘openingswedstrijden’ won PSV er maar liefst 22. Acht keer eindigde de eerste wedstrijd van het seizoen in een gelijkspel en twee keer werd er verloren. Een van die twee nederlagen was vorig seizoen, toen AZ in Alkmaar met 3-1 te sterk bleek.

Op de bank bij RKC een oude bekende, Erwin Koeman. Op de bank bij RKC een oude bekende, Erwin Koeman.
PSV

Honderdste officiële duel Lens

Jeremain Lens kan tegen RKC Waalwijk zijn 100e officiële wedstrijd voor PSV gaan spelen. Lens scoorde in die wedstrijden 25 keer. RKC Waalwijk-doelman Jeroen Zoet wordt, net als vorig seizoen, gehuurd van PSV. Ook op de bank bij RKC een oude bekende. Erwin Koeman speelde twee periodes voor PSV (1979-1982 en 1990-1994) en begon ook zijn trainerscarrière in Eindhoven, waar hij tussen 2000 en 2004 assistent was van Erik Gerets en Guus Hiddink. Erwin Koeman as in het seizoen 2004-2005 ook trainer van RKC. De Waalwijkers eindigden destijds op de negende plaats, maar verloren beide ontmoetingen met PSV. In Waalwijk won PSV met 4-1 en in het Philips Stadion werd het 1-0.

PSV

Kijkcode online

De wedstrijd tussen RKC en PSV staat onder leiding van Reinold Wiedemeijer. Het laatste duel van PSV waar Wiedemeijer de leiding had, was de thuiswedstrijd tegen N.E.C.. PSV won op 22 april jl. met 2-1. Jetro Willems en Jan Vennegoor of Hesselink maakten de doelpunten voor PSV. De wedstrijd wordt live uitgezonden Eredivisie Live, kanaal 1. Natuurlijk kun je ook een kijkcode kopen en online naar deze wedstrijd kijken, klik hier voor meer informatie daarover.© PSV NV


PSV Nieuwsarchief
-
Agenda 21 december 2014


 
 
© PSV NV 2014 Auteursrecht voorbehouden | Privacyverklaring | Privacy & Cookies