PSV Agenda
Download hier de
PSV-wedstrijdagenda
PSV Wedstrijdprogramma - Calendar powered by Flogs.com  
Voor deze site heeft u de Macromedia Flash plugin versie 6 (of hoger) nodig.
 

Trainingscollectie

FOX neemt belang in Eredivisie Live

08 augustus 2012 11:40
FOX International Channels (FIC) sluit zich aan bij Eredivisie Media & Marketing (EMM), het mediabedrijf dat in 2008 is opgericht door de clubs uit de Eredivisie en Endemol. FOX verwerft een meerderheidsbelang van 51% in EMM en daarmee in Eredivisie Live, de zender waarop alle competitiewedstrijden van PSV wekelijks live te zien zijn.

PSV

Groeimodel, bedragen nemen per jaar toe

Het voorstel daartoe is unaniem aangenomen door de achttien clubs uit de Eredivisie. Door het bestaande succes van Eredivisie Live te koppelen aan de internationale kennis, ervaring en het netwerk van FIC op het gebied van sportzenders, willen de partijen de Nederlandse voetbalfans een nog betere beleving bieden. Deze overeenkomst betekent een financiële impuls voor de clubs en het Nederlandse voetbal. De jaarlijkse betalingen aan de clubs komen in ieder geval gegarandeerd op een hoger niveau dan voorzien in eerdere prognoses. PSV kreeg op basis van het oude model ongeveer vier miljoen euro aan media-inkomsten vanuit de Eredivisie. In het komende seizoen komt er ongeveer 3,5 miljoen euro bij die niet in de begroting is opgenomen. De komende jaren is er voor alle Eredivisieclubs gemiddeld tenminste 80 miljoen euro gegarandeerd per seizoen te verdelen. Daarbij is er sprake van een groeimodel waarbij de bedragen per jaar toenemen. In de komende twaalf jaar betekent dat voor PSV gemiddeld ongeveer 5 tot 5,5 miljoen euro extra per seizoen aan media-inkomsten uit de Eredivisie.

PSV

Belang bij een sterke zender en internationale partner

FOX International Channels maakt deel uit van een internationaal gezelschap van bewezen, geslaagde sportzenders in onder meer Amerika, Latijns-Amerika, Azië, Duitsland en Engeland. Met de inzet van die kennis, expertise en het bijbehorende netwerk zet Eredivisie Media & Marketing een belangrijke stap in het succes en de groei van Eredivisie Live. EMM liet woensdagochtend in een persverklaring weten dat de Eredivisie de kennis en kunde van FOX optimaal kan benutten om het voetbalkanaal versneld te laten groeien. PSV heeft vanzelfsprekend belang bij een sterke zender en de betrokkenheid van een internationaal grote partner, die eerder onder meer in Engeland, Duitsland en Italië de exploitatie van voetbalrechten naar een hoger niveau bracht. Het meerjarig contract met de NOS wat betreft de samenvattingsrechten van de Eredivisie loopt nog gedurende het seizoen 2012-2013, er zijn nog geen afspraken gemaakt over de periode daarna.© PSV NV


PSV Nieuwsarchief
-
Agenda 20 december 2014


 
 
© PSV NV 2014 Auteursrecht voorbehouden | Privacyverklaring | Privacy & Cookies