PSV Agenda
Download hier de
PSV-wedstrijdagenda
PSV Wedstrijdprogramma - Calendar powered by Flogs.com  
Voor deze site heeft u de Macromedia Flash plugin versie 6 (of hoger) nodig.
 

Trainingscollectie

Dick Advocaat tekent contract bij PSV

10 mei 2012 15:45
Dick Advocaat. Dick Advocaat.
PSV stelt Dick Advocaat voor 1 seizoen aan als nieuwe hoofdcoach. Daarmee keert de trainer terug in Eindhoven, waar hij eerder succesvol werkzaam was in de periode 1995-1998. Advocaat (64) komt over van de Russische voetbalbond, waarvoor hij als bondscoach nog actief zal zijn op het komende EK in Polen en Oekraïne. Per 1 juli treedt hij in dienst.

PSV
Toelichting Marcel Brands
“PSV wilde graag een toptrainer aantrekken en Dick Advocaat was enthousiast over PSV”, aldus technisch manager Marcel Brands over de aanstelling van de nieuwe hoofdcoach voor het seizoen 2012-2013. “Zijn keuze voor PSV, ondanks zeer lucratieve financiële aanbiedingen uit bijvoorbeeld Rusland, sterkt ons in het vertrouwen in de samenwerking. Hij kent de club uit zijn eerdere periode en ziet veel potentie in de beoogde spelersgroep. Advocaat kijkt er ook naar uit om samen te werken met een aantal jonge assistenten die tevens een succesvol verleden hebben als speler onder hem bij PSV”, zegt Brands.

PSV

Succesrijke internationale trainerscarrière

De succesrijke internationale trainerscarrière van Dick Advocaat omspant meer dan dertig jaar. Met PSV won Dick Advocaat eerder een landskampioenschap (1997), de KNVB beker (1996) en tweemaal de Johan Cruijff Schaal (1996, 1997). Na zijn periode bij PSV werkte hij voor Glasgow Rangers, het Nederlands elftal, Borussia Mönchengladbach, de Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea, Zenit St. Petersburg, België, AZ en tot op heden voor Rusland. Daarvoor werkte hij bij het Nederlands elftal en diverse Nederlandse clubs. Op zijn erelijst staan onder meer landstitels en bekers in Schotland, de titel van Rusland, de UEFA Cup, de Europese Super Cup en een halve finale op het Europees kampioenschap en een kwartfinale op het Wereldkampioenschap.© PSV NV


PSV Nieuwsarchief
-
Agenda 20 december 2014


 
 
© PSV NV 2014 Auteursrecht voorbehouden | Privacyverklaring | Privacy & Cookies