PSV Agenda
Download hier de
PSV-wedstrijdagenda
PSV Wedstrijdprogramma - Calendar powered by Flogs.com  
Voor deze site heeft u de Macromedia Flash plugin versie 6 (of hoger) nodig.
 

Trainingscollectie

Alles over de KNVB bekerfinale

07 april 2012 15:00
In de Kuip in Rotterdam staan PSV en Heracles Almelo zondag tegenover elkaar in de finale van het toernooi om de KNVB beker. PSV speelde nog nooit in de bekercompetitie, sinds de invoering van de Eredivisie in het seizoen 1956-1957, tegen Heracles Almelo. Lees hier alles feiten en weetjes over de finale.

In negen competitieduels met Heracles Almelo scoorde Lens negen keer. In negen competitieduels met Heracles Almelo scoorde Lens negen keer.
PSV

Lens scoorde negen keer tegen Heracles

Marcelo en Dries Mertens ontbraken in de laatste competitiewedstrijd van PSV tegen VVV-Venlo, maar keren voor de bekerfinale tegen Heracles Almelo weer terug in de wedstrijdselectie. Voor Timothy Derijck kan de bekerfinale de 25e officiële wedstrijd worden in het shirt van PSV. Derijck scoorde nog niet voor PSV. Memphis Depay maakte in de laatste wedstrijd, thuis tegen VVV, zijn tweede competitiedoelpunt voor PSV. Depay deed dat in zijn derde officiële Eredivisiewedstrijd. In de beker scoorde Depay ook al twee keer. PSV en Heracles Almelo stonden in competitieverband dit seizoen al twee keer tegenover elkaar. In het Philips Stadion won PSV met 4-1, in Almelo bleef het 1-1. Heracles Almelo is, statistisch gezien, de favoriete tegenstander van Jeremain Lens. In negen competitieduels met de Almeloërs scoorde Lens negen keer. Ook Ola Toivonen scoort gemakkelijk tegen Heracles. Vijf van zijn vijftig competitiedoelpunten maakte de Zweed tegen de ploeg uit Almelo.

Wilfred Bouma speelde zijn eerste bekerfinale met Fortuna Sittard. Wilfred Bouma speelde zijn eerste bekerfinale met Fortuna Sittard.
PSV

Acht keer bekerwinst voor PSV

PSV won de KNVB Beker tot dusver acht keer. In het seizoen 1949-1950, 1973-1974, 1975-1976, 1987-1988, 1988-1989, 1989-1990, 1995-1996 en voor het laatst in 2004-2005. Verder stond PSV nog zeven keer in de finale, maar werd er niet gewonnen. Hoofdcoach Phillip Cocu maakte in de bekerfinale in 1996 tegen Sparta na zeven minuten het openingsdoelpunt. PSV zou de KNVB beker uiteindelijk winnen door een 5-2 zege op de Rotterdammers. Ook trainer Chris van der Weerden en René Eijkelkamp droegen in dat duel het shirt van PSV. Wilfred Bouma speelde zijn eerste bekerfinale met Fortuna Sittard. Op 13 mei 1999 verloor Bouma met Fortuna met 2-0 van Ajax. Bouma werd na 71 minuten vervangen.

PSV won de KNVB beker in 2005 voor het laatst. PSV won de KNVB beker in 2005 voor het laatst.
PSV

Laatste bekerwinst zeven jaar geleden

PSV won de KNVB beker in 2005 voor het laatst. Namens PSV scoorden Wilfred Bouma, Phillip Cocu, Ji-Sung Park en Jan Vennegoor of Hesselink. PSV stond in 2006 voor het laatst in de bekerfinale, maar won deze niet. Phillip Cocu en Jan Vennegoor of Hesselink speelden negentig minuten, maar konden niet voorkomen dat Ajax de beker pakte (2-1). In 2001 verloor PSV de bekerfinale na strafschoppen van FC Twente. Jan Vennegoor of Hesselink miste namens de Tukkers de eerste penalty, maar pakte dus wel de beker. Wilfred Bouma en Ernest Faber namen geen penalty, maar bleven met lege handen achter. Trainer Chris van der Weerden speelde met N.E.C. en FC Twente een keer de bekerfinale, maar won de KNVB beker toen niet. In 1994 was Feyenoord te sterk voor N.E.C. In 2004 dolf Van der Weerden met FC Twente het onderspit tegen FC Utrecht.

De bekerfinale staat onder leiding van Pol van Boekel. De bekerfinale staat onder leiding van Pol van Boekel.
PSV

Pol van Boekel

De bekerfinale tussen PSV en Heracles Almelo staat onder leiding van Pol van Boekel. De leidsman floot eerder de competitiewedstrijden van PSV tegen FC Utrecht (1-0 winst), sc Heerenveen (1-5 winst) en FC Twente (2-6 nederlaag). Van Boekel floot eerder al de ontmoetingen tussen Heracles en PSV op 14 februari 2010 in Almelo (0-1 zege PSV) en op 4 december 2010 in het Philips Stadion (5-2 zege PSV). Het is voor Heracles Almelo de eerste keer in de clubgeschiedenis dat het de finale van de KNVB beker mag spelen. Hoofdcoach Peter Bosz van Heracles Almelo won de KNVB beker drie keer als speler van Feyenoord (1992, 1994 en 1995).© PSV NV


PSV Nieuwsarchief
-
Agenda 23 december 2014


 
 
© PSV NV 2014 Auteursrecht voorbehouden | Privacyverklaring | Privacy & Cookies