PSV Agenda
Download hier de
PSV-wedstrijdagenda
PSV Wedstrijdprogramma - Calendar powered by Flogs.com  
Voor deze site heeft u de Macromedia Flash plugin versie 6 (of hoger) nodig.
 

Trainingscollectie

Afellay wint Champions League met Barcelona

29 mei 2011 10:30
Afellay met de cup. Afellay met de cup.
Zijn bijdrage in de finale was wellicht minimaal, maar de vreugde er niet minder om. Ibrahim Afellay won zaterdagavond met FC Barcelona de UEFA Champions League, de vierde van de club in totaal. Op het heilige gras van Wembley in Londen werd Manchester United met 3-1 verslagen.

PSV
Barcelona heer en meester
Barcelona pakte op Wembley overtuigend zijn vierde Europa Cup I/Champions League. Met uitzondering van de openingsfase en de gelijkmaker van Wayne Rooney in de 34ste minuut kwam Manchester United er niet aan te pas. Bij The Reds begon ex-PSV’er Ji-Sung Park in de basis. Barcelona was heer en meester in Londen en kwam op voorsprong via Pedro Rodríguez. De ploeg van Guardiola verzuimde het krachtsverschil echter eerder uit te drukken in de score. Dat kwam Barcelona in de eerste helft duur te staan. De ploeg veroorloofde zich frivoliteiten en verloor de concentratie enigszins. Tien minuten voor rust deed Manchester United bij een van de sporadische oplevingen van zich spreken. Wayne Rooney zette de aanval op en schoot na een een-twee met Ryan Giggs knap raak: 1-1. In de 54e minuut verkeek Van der Sar zich op een schot van Messi: 2-1. Tekenend voor de avond liet de defensie van Manchester United bij de 3-1 van Barcelona te veel ruimte open, waarvan David Villa met een fraai schot van net buiten het strafschopgebied profiteerde. Het was de beslissing. Ibrahim Afellay mocht in blessuretijd invallen en zo ook het genoegen smaken van de zege in de Champions League.

Ibrahim Afellay deelt volop mee in de vreugde van de Champions League-winst. Ibrahim Afellay deelt volop mee in de vreugde van de Champions League-winst.
Bron: VI© PSV NV


PSV Nieuwsarchief
-
Agenda 21 december 2014


 
 
© PSV NV 2014 Auteursrecht voorbehouden | Privacyverklaring | Privacy & Cookies